Veel gestelde vragen

Kan iedereen dienstencheques bestellen?
Ja, per persoon kan men in een kalenderjaar 500 dienstencheques aankopen. De eerste 400 aan 9 EUR per cheque, de volgende 100 aan 10 EUR per cheque. Per gezin mogen er maximaal 1000 cheques aangekocht worden. Voor gehandicapten,  ouders van minderjarige gehandicapte kinderen, éénoudergezinnen en  oudere personen die genieten van een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden werd de limiet opgetrokken tot 2000 dienstencheques per jaar. De procedure hiervoor vindt u op http://www.dienstencheques-vlaanderen.be.

Wat is het maximum bedrag dat ik per jaar fiscaal mag aftrekken?
Het maximale bedrag is 1521 EUR per persoon per jaar. Indien u voor een hoger bedrag dienstencheques aankoop is het als gezin aangewezen om op naam van beide partners dienstencheques aan te kopen. Sodexo stuurt u elk jaar op 1 april een fiscaal attest voor de aankoop van de cheques. Dat moet u bij uw belastingaangifte voegen.

Hoelang blijven mijn dienstencheques geldig?
Dienstencheques blijven 1 jaar geldig. 

Mijn dienstencheques zijn vervallen, kan ik iets doen?
Neen, vervallen dienstencheques zijn verloren. Houd dus goed de vervaldag van uw dienstencheques in de gaten.

Mijn dienstencheques vervallen weldra of ik wens mijn dienstencheques niet meer te gebruiken, wat kan ik doen?
Op  http://www.dienstencheques-vlaanderen.be vindt u de procedure om dienstencheques terug te sturen of om te ruilen. Enkel nog geldige dienstencheques komen hiervoor in aanmerking.

Mijn huidige huishoudhulp werkt in het zwart. Hebben mijn huishoudhulp en ik er voordeel bij om deze situatie te wijzigen?
Ja, zowel u als uw huishoudhulp hebben er alle voordeel bij om via de officiële weg samen te werken. U doet beiden financieel een goede zaak en bent volledig in orde met de sociale wetgeving. Neemt u gerust contact op met ons en wij geven u hierover, geheel vrijblijvend, alle informatie. U kan hierbij uiteraard rekenen op onze discretie!